Известие

Collapse
No announcement yet.

Предни спирачки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Предни спирачки

Дойде време за смяна на предни дискове. Не, че са навъртяли кой-знае колко километри, но вече са сериозно изядени от накладките. Накладките от своя страна не са мръднали
    Та взех 2 апарата от 156. 2л, прекарах ги през бласт машина и сега светят с метален блясък и чакат за боя.
    Интересува ме как се боядисват апаратите? Чувам разни мнения - от лек шприц и акрилна боя на мокро, термоустойчив грунд и акрил та до само акрил за спирачни апарати?
    За дискове съм спрял на вентилирани Брембо МАкс, АТЕ нормални и Цимерман Поцинковани. Накладки мисля АТЕ и с компромис Текстар, ЕЦБ Ултимакс. Коя комбинация е подходяща? Търся меки цапащи накладки и отлично спиране.
    Алфа 156 1,8ТС 1998г

Препоръчайте меки, цапащи накладки.
    Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Колега салгай дискове и наклаадки АТЕ и са развай на живота
      Lancia Y-10-DEAD
      Fiat Tempra-EX
      alfa 156 1.8 TS

Comment

Galffer

Comment

Ами не знам колко бяха меки,значи дискове(не знам марката) и накладки нови(феродо) за около 65к дисковете бяха с доволен ръб а накладките имаха още около 3/4мм и цапаха доволно никога не са присвирвали спортно. После си купих ЕБЦ Ултимакс - цапаха но си присвирваха тъкмо преди да спреш,много дразнещо за мен. Има няма 500км и си сложих старите феродо.
          156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
          KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
          Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
          Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Аз в момента съм с ТЕКСТАР предни и съм доволен!

Обаче на колегата INTEGRALE Либрата е с АТЕ прди това е карал с ТЕКСТАР и казва, че разликата е огромна в полза на АТЕ-то...... И наистина колата му спира уникално.....
            sigpic
            Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
            156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
            147 JTDm 140-Малката манекенка
            GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от андон.маслев Покажи съобщение
              Galffer
              Митични накладки. Където и да питам за тях все едно ги питам за лява дюза за станцията Мир. Къде ги продават? Кой ги внася? Моторджиите много ги тачат, ама автомобилните не са ги и чували.
              Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение
                Митични накладки. Където и да питам за тях все едно ги питам за лява дюза за станцията Мир. Къде ги продават? Кой ги внася? Моторджиите много ги тачат, ама автомобилните не са ги и чували.
                Моите ги купувах от Александър Ауто.Цената е повече от добра-около 60лв.Вече са за смяна,и определено пак ще си взема Galffer.

Comment

галфер-а е перфектната накладка, но специално от александър ауто риска с качеството е огромен.
                  Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                  sprint tropheo
                  155/1.8
                  156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от андон.маслев Покажи съобщение
                    Моите ги купувах от Александър Ауто.Цената е повече от добра-около 60лв.Вече са за смяна,и определено пак ще си взема Galffer.
                    СЪмнявам се пак да си купиш от там. Тея бяха едни от първите при които проверих. След 5мин мисловни напъни се сетиха, че някога са ги продавали. Забелязвам, че магазина им в Пловдив пазарува основно от Евро07,
                    Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение
                      СЪмнявам се пак да си купиш от там. Тея бяха едни от първите при които проверих. След 5мин мисловни напъни се сетиха, че някога са ги продавали. Забелязвам, че магазина им в Пловдив пазарува основно от Евро07,
                      Поръчaх ги от магазина в София.Може и късмет да съм имал.Знае ли човек?

Comment

Добре де, никой ли не е слагал меки накладки дато правят джантите катран за 2 дена?
                        Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Ами моята 155-ца бе с накладки от иТалия дошла с тях на които имаше щампата фиат ланча дет ое за оригинално вграждане и смея да кажа че до последно (докато не светна датчика за смяна) си спираха уникално,цапаха яко и дори като изтъняха не са проскърцали нито един път. Но се въждаше само щампата на накладките но не и марката им.
                          EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                          EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                          NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
                            Ами моята 155-ца бе с накладки от иТалия дошла с тях на които имаше щампата фиат ланча дет ое за оригинално вграждане и смея да кажа че до последно (докато не светна датчика за смяна) си спираха уникално,цапаха яко и дори като изтъняха не са проскърцали нито един път. Но се въждаше само щампата на накладките но не и марката им.
                            И моята беше с такива, марката е Лукас, ама тва го няма на пазара отдавна. Питам за нови от магазина - марка модел...отивам и купувам. Мога и сам да си избера, ако има магазан дето продава 5-6 марки, но за съжаление тук в Пловдив нямат почти нищо, искат заявка..доставка....и някак си не върви да обикалям като откачен по магазините, да поръчвам и после да отказвам поръчката, Та за това питам тук във форума.
                            Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

От личен опит казвам,че брембо са Ок ,аз си сложих и най накрая нямам ефекта на влакче като спирам
                              EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                              EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                              NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Working...
                              X